Over Falk

Ypie Bergsma

Advocaat
MfN Register Mediator

 

Ik werk als mediator en advocaat en ben vooral gespecialiseerd in Familie- en Erfrecht. Ik ben voornamelijk met (echt)scheidingen en boedelscheidingen bezig. Mijn passie is om samen met mijn cliënt(en) doelgericht, rekening houdend met de ontstane situatie, naar praktische en passende oplossingen te zoeken. Dit kan een rechtszaak voorkomen, waar twee advocaten en rechters bij betrokken zijn, met als resultaat dat partijen vaak verder uit elkaar groeien.

Wanneer in een scheiding kinderen betrokken zijn, zal ik mij inspannen om ook hun belangen te waarborgen en de (ouder)relatie tussen ouders, indien nodig, te neutraliseren.

Bij het afwikkelen van nalatenschappen geef ik aandacht zowel voor de zakelijke- én de relationele, vaak emotionele aspecten. Erfgenamen zitten vaak al in een kwetsbare situatie en wanneer de onderlinge communicatie stroef verloopt, kan een verdeling van de goederen soms ernstig escaleren. Ik probeer dit te voorkomen door snel, met respect voor alle partijen, door duidelijkheid te scheppen en mogelijk hierdoor rust te creëren, om daarna in goed onderling overleg de nalatenschap te verdelen.

 

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: 


- personen- en familierecht;
- erfrecht; en
- verbintenissenrecht.  

Deze registratie verplicht mij om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. 

Pages-20-attachment1__DSC0095.JPG

Vragen of hulp nodig?

Wij staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

0515 - 416999

Bekijk alle contactgegevens